Tampereen yliopisto

www.uta.fi

Tampereen yliopisto on monialainen tiedeyhteisö, jonka erityistehtävänä on eritellä kriittisesti yhteiskunnallisia ilmiöitä ja rakentaa kansalaisyhteiskuntaa. Tampereen yliopiston profiilissa korostuvat yhteiskunnan ja terveyden tutkimus ja opetus sekä monitieteisyys. Tampereen yliopistossa on noin 15 200 tutkinto-opiskelijaa. Henkilökuntaa on noin 2 100. Yliopistolla on toimipisteet Seinäjoella, Hämeenlinnassa, Porissa, Valkeakoskella ja Virroilla. Yliopiston vaikutuspiirissä asuu noin miljoona ihmistä.

Tampereen yliopisto Seinäjoen yliopistokeskuksessa

Tampereen yliopiston tutkimus- ja kehittämistoiminnan alat Seinäjoella ovat lääketiede, hoitotiede, innovaatioympäristöt ja musiikkitutkimus. Tampereen yliopistolla on Seinäjoella tutkimusprofessuurit anestesiologiassa, hoitotieteessä, innovaatioympäristöissä, laboratoriolääketieteessä ja yleislääketieteessä.

Aikuiskoulutuksessa Tampereen yliopiston toiminta keskittyy avoimen yliopiston opetukseen. Näihin liittyen se tarjoaa myös opinto-ohjausta ja tenttimispalveluja. Opiskelijoita on vuosittain noin 1500. Henkilökuntaa on yhteensä 20. Populaari- ja kansanmusiikin maisterikoulutusta ja alan tutkijakoulutusta toteutetaan Sibelius-Akatemian kanssa yhteistyössä.Tampereen yliopisto on Seinäjoen yliopistokeskusta koordinoiva yliopisto.

Tampereen yliopiston laitokset Seinäjoen yliopistokeskuksessa: