Avoin yliopisto

Avoimeen yliopistoon ovat kaikki tervetulleita – pohjakoulutusvaatimuksia tai ikärajoja ei ole. Opetus on yliopiston opetussuunnitelman mukaista ja vastaa laadultaan ja vaatimuksiltaan yliopiston perusopetusta. Avoimessa yliopistossa voi opiskella yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia kokonaisuuksia.

Avoimessa yliopistossa voit opiskella monin eri tavoin – lähiopetuksena, monimuoto-opintoina ja verkko-opintoina. Lähiopetus toteutetaan arki-iltaisin ja lauantaisin. Monia oppiaineita voit opiskella osittain tai kokonaan verkon välityksellä. Opinnot on suunniteltu aikuisen opiskelijan näkökulmasta ja ne voi suorittaa työn ja muiden opintojen ohessa.

Avoimessa yliopistossa voi kehittää ammattitaitoaan ja monipuolistaa osaamistaan, tutustua yliopisto-opintoihin ja eri oppiaineisiin tai opiskella tutkintotavoitteisesti. Kaikki syyt opiskella avoimessa yliopistossa ovat yhtä hyviä. Avoimessa yliopistossa ei ole mahdollisuutta suorittaa tutkintoa, mutta suoritetut opinnot voi sisällyttää tutkintoon, jos myöhemmin hakeutuu yliopistoon varsinaiseksi opiskelijaksi.

Seinäjoen yliopistokeskuksen tarjonta löytyy www.opintopolku.fi Hakukenttään voi kirjoittaa "Avoin yliopisto Seinäjoella".